Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8015
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8015
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Składniki
Obie czekolady grubo posiekaj. Banany obierz, pokrój w kostkę (ew. skrop je sokiem z cytryny, aby nie ściemniały). Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Kolejno domieszaj do niej jajka. Kiedy wszystkie jajka dobrze połączą się z masą maślaną, wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlej mleko oraz likier kokosowy. Całość dobrze utrzyj mikserem. Do ciasta domieszaj kawałeczki bananów i czekolady.
Foremkę keksową posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Napełnij ciastem. Wierzch wyrównaj. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175oC. Piecz około 75 minut. Po upieczeniu ostrożnie wyjmij keks z foremki, odstaw do wystudzenia. Zimne ciasto oblej stopioną polewą czekoladową i udekoruj chipsami bananowymi.Źródło: Naj