Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 722
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 722
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Składniki
Obie czekolady grubo posiekaj. Banany obierz, pokrój w kostkę (ew. skrop je sokiem z cytryny, aby nie ściemniały). Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Kolejno domieszaj do niej jajka. Kiedy wszystkie jajka dobrze połączą się z masą maślaną, wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlej mleko oraz likier kokosowy. Całość dobrze utrzyj mikserem. Do ciasta domieszaj kawałeczki bananów i czekolady.
Foremkę keksową posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Napełnij ciastem. Wierzch wyrównaj. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175oC. Piecz około 75 minut. Po upieczeniu ostrożnie wyjmij keks z foremki, odstaw do wystudzenia. Zimne ciasto oblej stopioną polewą czekoladową i udekoruj chipsami bananowymi.Źródło: Naj