Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Keks biszkoptowy"
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 508
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2665
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2665
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 508
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2665
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2665
Składniki
Bakalie namocz i odstaw. Jajka połącz z cukrem i utrzyj na puszystą masę. Dodawaj stopniowo po łyżce mąki cały czas miksując. Bakalie odsącz, migdały obierz ze skórek, wymieszaj z mąką.
Masę stopniowo połącz z bakaliami. Wymieszaj delikatnie, wylej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 45 minut w temperaturze 180° C. Wystudzone ciasto udekoruj suszonymi morelami, śliwkami i lukrem (z lukru zrób kratkę).
Czas: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień