Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Keks biszkoptowy"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 470
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 188
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 470
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 188
Składniki
Bakalie namocz i odstaw. Jajka połącz z cukrem i utrzyj na puszystą masę. Dodawaj stopniowo po łyżce mąki cały czas miksując. Bakalie odsącz, migdały obierz ze skórek, wymieszaj z mąką.
Masę stopniowo połącz z bakaliami. Wymieszaj delikatnie, wylej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 45 minut w temperaturze 180° C. Wystudzone ciasto udekoruj suszonymi morelami, śliwkami i lukrem (z lukru zrób kratkę).
Czas: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień