Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Keks cytrynowy"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Składniki
Bakalie zalej gorącą wodą i odstaw na 30 minut. Cytryny umyj, sparz, zetrzyj skórkę. Orzechy posiekaj. Mąkę i proszek do pieczenia przesiej.
Masło utrzyj na puszystą masę. Stopniowo dodawaj po jednym żółtku, cukier, mąkę z proszkiem do pieczenia, mleko, skórkę z cytryn i aromat. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj.
Bakalie odsącz, obtocz w mące, dodaj do ciasta, wymieszaj. Formę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej masę, piecz przez godzinę w temp. 180° C. Posyp cukrem.
Czas: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień