Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Keks cytrynowy"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 20
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 47
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 159
Polecam.
Odsłon: 130
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 20
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 47
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 159
Polecam.
Odsłon: 130
Składniki
Bakalie zalej gorącą wodą i odstaw na 30 minut. Cytryny umyj, sparz, zetrzyj skórkę. Orzechy posiekaj. Mąkę i proszek do pieczenia przesiej.
Masło utrzyj na puszystą masę. Stopniowo dodawaj po jednym żółtku, cukier, mąkę z proszkiem do pieczenia, mleko, skórkę z cytryn i aromat. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj.
Bakalie odsącz, obtocz w mące, dodaj do ciasta, wymieszaj. Formę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej masę, piecz przez godzinę w temp. 180° C. Posyp cukrem.
Czas: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień