Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki w przygotowaniu keks idealny na wigilię, święta czy inne okazje.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3024
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 178
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 910
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 617
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3024
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 178
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 910
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 617
Składniki
Bakalie zalej wrzątkiem,odsącz na sicie. Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj roztopione ,wystudzone masło i śmietanę.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia dodaj do ciasta. Odsączone bakalie obsyp mąką dodaj do ciasta. Keksówkę o wymiarach 15 x 26 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto.
Piecz około 45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
Jeśli chcesz możesz dodać pokrojone orzechy włoskie lub laskowe.