Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki w przygotowaniu keks idealny na wigilię, święta czy inne okazje.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666270
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 93
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 532
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5739
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 978
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666270
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 93
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 532
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5739
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 978
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Składniki
Bakalie zalej wrzątkiem,odsącz na sicie. Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj roztopione ,wystudzone masło i śmietanę.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia dodaj do ciasta. Odsączone bakalie obsyp mąką dodaj do ciasta. Keksówkę o wymiarach 15 x 26 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto.
Piecz około 45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
Jeśli chcesz możesz dodać pokrojone orzechy włoskie lub laskowe.