Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki w przygotowaniu keks idealny na wigilię, święta czy inne okazje.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 272
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1113
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 272
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1113
Składniki
Bakalie zalej wrzątkiem,odsącz na sicie. Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj roztopione ,wystudzone masło i śmietanę.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia dodaj do ciasta. Odsączone bakalie obsyp mąką dodaj do ciasta. Keksówkę o wymiarach 15 x 26 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto.
Piecz około 45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
Jeśli chcesz możesz dodać pokrojone orzechy włoskie lub laskowe.