Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki w przygotowaniu keks idealny na wigilię, święta czy inne okazje.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8542
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7031
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4795
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327497
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8542
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7031
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4795
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327497
Składniki
Bakalie zalej wrzątkiem,odsącz na sicie. Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj roztopione ,wystudzone masło i śmietanę.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia dodaj do ciasta. Odsączone bakalie obsyp mąką dodaj do ciasta. Keksówkę o wymiarach 15 x 26 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto.
Piecz około 45 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
Jeśli chcesz możesz dodać pokrojone orzechy włoskie lub laskowe.