Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1465
Polecam.
Odsłon: 244
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 59
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 255
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1465
Polecam.
Odsłon: 244
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 59
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 255
Składniki
Orzechy i migdały posiekaj, połącz z pozostałymi bakaliami, oprósz 2 łyżkami mąki.
Masło utrzyj z cukrem pudrem, dodając kolejno 4 żółtka. Powinna powstać puszysta masa.
Połącz z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia
Delikatnie wymieszaj z bakaliami i ubitymi na sztywno białkami.
Ciasto przełóż do podłużnej formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz około godzinę w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.