Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Keks z jabłkami i buraczkami"
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2662
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2617
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2662
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2617
Składniki
Wymieszaj mąkę, cynamon, proszek, kakao. Ubij jajka z cukrem. Porcjami syp mieszankę. Dodaj jabłka, olej i delikatnie wymieszaj. Wsyp bakalie oraz starte buraczki. Jeszcze raz wymieszaj masę.
Wlej do natłuszczonej keksówki. Piecz 60 minut w temp. 180°C.
Polewa: zagotuj śmietanę. Wsyp cukier puder i wymieszaj. Wlej sok z cytryny, jeszcze raz wymieszaj. Ostudź.
Ciasto nakłuj wykałaczką w kilkunastu miejscach, polej tężejącym lukrem. Wierzch posyp posiekanymi orzechami włoskimi, żurawinami.
<strong>Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic</strong>Źródło: Bella Relaks