Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Keks z jabłkami i buraczkami"
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 56
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 114
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1006
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 56
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 114
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1006
Składniki
Wymieszaj mąkę, cynamon, proszek, kakao. Ubij jajka z cukrem. Porcjami syp mieszankę. Dodaj jabłka, olej i delikatnie wymieszaj. Wsyp bakalie oraz starte buraczki. Jeszcze raz wymieszaj masę.
Wlej do natłuszczonej keksówki. Piecz 60 minut w temp. 180°C.
Polewa: zagotuj śmietanę. Wsyp cukier puder i wymieszaj. Wlej sok z cytryny, jeszcze raz wymieszaj. Ostudź.
Ciasto nakłuj wykałaczką w kilkunastu miejscach, polej tężejącym lukrem. Wierzch posyp posiekanymi orzechami włoskimi, żurawinami.
<strong>Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic</strong>Źródło: Bella Relaks