Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13415
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1531
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14774
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6084
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13415
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1531
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14774
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6084
Składniki
Miękkie masło przełóż do miseczki. Dodaj szczyptę soli, cukier biały i wanilinowy. Ucierając, wbijaj po jednym jajku. Dolej olejek rumowy.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, po czym dołóż do puszystej masy razem z rozdrobnionymi bakaliami.
Przełóż całość do wyłożonej pergaminem keksówki i wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Keks wyjmij z formy. Wystudź w pergaminie, a na koniec dowolnie udekoruj.Źródło: Kurier TV