Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe w połączeniu z jogurtową polewą dyniową? Tak - to właśnie keto brownie z dynią! Iście jesienny wypiek, który będzie idealnym kompanem popołudniowej kawy czy herbaty. Przepis oraz więcej pomysłów na pyszne dania znajdziesz na blogu.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2349
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3513
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4284
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74332
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2349
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3513
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4284
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74332
Składniki
Brownie Masło rozpuścić na niewielkim ogniu razem z czekoladą. Jajka ubić na puszystą masę z erytrytolem. Suche składniki wymieszać. Masę czekoladową wlewać do jajek w trakcie ubijania. Gdy obie masy dobrze się połączą, dodać suche składniki i delikatnie wymieszać. Przełożyć do formy o wymiarach 20 cm x 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Polewa dyniowa Wszystkie składniki ubić na gładką masę. Wylać na wierzch masy czekoladowej. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni w trybie termoobiegu przez ok. 15 - 20 minut aż polewa dyniowa dobrze się zetnie. Można też samo ciasto czekoladowe podpiec przez kilak minut zanim wyleje się na nie polewę sernikową.