Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne migdałowo - kokosowe ciasteczka odpowiednie dla osób będących na diecie ketogenicznej. Są kruche, mięciutkie oraz bardzo aromatyczne, a ich przygotowanie jest proste i błyskawiczne. Będą świetną przekąską także na diecie bezglutenowej.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Obie mąki wsypujemy do miski i mieszamy je z bezglutenowym proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli.
W drugiej misce ubijamy jajka z erytrytolem (za pomocą miksera) na jednolitą i gładką masę.
Do mokrej masy dodajemy także ostudzone masło i kilka kropel esencji waniliowej. Na koniec łączymy mokre i suche składniki.
Zwilżonymi dłońmi formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie je spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez około 18 - 20 minut (do lekkiego zarumienienia). * Ciasteczka po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia (tuż po wyjęciu z piekarnika są jeszcze bardzo gorące). PRZECHOWYWANIE: Ciasteczka przechowujemy w pojemniku próżniowym, słoju lub metalowej puszce.