Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne migdałowo - kokosowe ciasteczka odpowiednie dla osób będących na diecie ketogenicznej. Są kruche, mięciutkie oraz bardzo aromatyczne, a ich przygotowanie jest proste i błyskawiczne. Będą świetną przekąską także na diecie bezglutenowej.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8640
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7207
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4925
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327851
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8640
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7207
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4925
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327851
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Obie mąki wsypujemy do miski i mieszamy je z bezglutenowym proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli.
W drugiej misce ubijamy jajka z erytrytolem (za pomocą miksera) na jednolitą i gładką masę.
Do mokrej masy dodajemy także ostudzone masło i kilka kropel esencji waniliowej. Na koniec łączymy mokre i suche składniki.
Zwilżonymi dłońmi formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie je spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez około 18 - 20 minut (do lekkiego zarumienienia). * Ciasteczka po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia (tuż po wyjęciu z piekarnika są jeszcze bardzo gorące). PRZECHOWYWANIE: Ciasteczka przechowujemy w pojemniku próżniowym, słoju lub metalowej puszce.