Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne migdałowo - kokosowe ciasteczka odpowiednie dla osób będących na diecie ketogenicznej. Są kruche, mięciutkie oraz bardzo aromatyczne, a ich przygotowanie jest proste i błyskawiczne. Będą świetną przekąską także na diecie bezglutenowej.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4959
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13851
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3246
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1062
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4959
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13851
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3246
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1062
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Obie mąki wsypujemy do miski i mieszamy je z bezglutenowym proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli.
W drugiej misce ubijamy jajka z erytrytolem (za pomocą miksera) na jednolitą i gładką masę.
Do mokrej masy dodajemy także ostudzone masło i kilka kropel esencji waniliowej. Na koniec łączymy mokre i suche składniki.
Zwilżonymi dłońmi formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie je spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez około 18 - 20 minut (do lekkiego zarumienienia). * Ciasteczka po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia (tuż po wyjęciu z piekarnika są jeszcze bardzo gorące). PRZECHOWYWANIE: Ciasteczka przechowujemy w pojemniku próżniowym, słoju lub metalowej puszce.