Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypiek idealny na Halloween, w dodatku zgodny z dietą ketogeniczną, czyli keto ciasto dyniowo - czekoladowe z nietoperzem. Zachwyci nie tylko dzieci! ???? Więcej przepisów na pyszne dania znajdziesz na https://moderncavegirl.pl
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4690
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 85
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 320
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4690
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 85
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 320
Składniki
Ciasto czekoladowe Olej kokosowy lub masło rozpuścić razem z czekoladą. Wszystkie pozostałe składniki zblendować i dodać rozpuszczone masło z czekoladą. Można też oddzielić białka od żółtek, ubić je na sztywną pianę i dopiero potem dodać do reszty zblendowanych składników. Wylać do foremki o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu przez ok 20 minut (do suchego patyczka). Ostudzić. Z ciasta wykrawać foremką nietoperze.
Ciasto dyniowe Puree z dyni zblendować na gładką masę razem z jajkami, erytrytolem, olejem kokosowym, przyprawą do piernika, mlekiem kokosowym i ekstraktem z wanilii. Sypkie składniki wymieszać w osobnej miseczce, po czym dodać do masy dyniowej i dokładnie wymieszać. Przelać masę do keksówki o wymiarach 25 x 11 cm wyłożonej papierem do pieczenia. W cieście układać pionowo kawałki ciasta czekoladowego w kształcie nietoperza. Piec w temperaturze 160 stopni Celsjusza z termoobiegiem przez ok 30- 35 minut aż do zrumienienia. Całkowicie wystudzić.
Polewa Mus kokosowy rozpuścić na małym ogniu. Dokładnie wymieszać z kakao, aby nie było żadnych grudek. Na koniec dodać jogurt kokosowy i wymieszać do połączenia się składników. Ostudzone ciasto polać polewą.