Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka z galaretką owocową oblane czekoladą. Brzmi na zakazane na diecie niskowęglowodanowej? Nic z tych rzeczy - wypróbujcie te keto delicje, a zobaczycie, że wilk może być syty, a owca cała... ???? Przepis oraz więcej pomysłów na pyszne dania znajdziesz na blogu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9120
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9120
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Galaretka wiśniowa Sok z wiśni dość mocno podgrzać (ale nie gotować). Zdjąć z ognia, wsypać erytrytol i wymieszać aż do rozpuszczenia. Na koniec posypać po wierzchu żelatyną i dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Przelać do niewielkich foremek na babeczki lub muffiny (średnica spodu musi być mniejsza niż tych, które używamy do ciastek). Wstawić do lodowki na ok. 15 minut do stężenia.
Ciastka Masło rozpuścić, dodać jajko i zmiksować dodając erytrytol aż do uzyskania puszystej masy. Na koniec dodać pozostałe suche składniki i delikatnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu. Piec w formie do muffinów wlewając do każdego otworu 1/8 masy (ok. łyżeczkę) przez ok. 12- 15 minut (aż do lekkiego zrumienienia).
Polewa Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w garnuszku na niewielkim ogniu. Lekko ostudzić. Układać galaretki wiśniowe na ciastku i polać z obu stron rozpuszczoną czekoladą. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.