Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kuchni na Wiejskiej powstają ciasteczka na cieszyńskie święta ;) Miękkie ciasteczka maślane rozpływające się w ustach.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 112
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 560
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 93
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 112
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 560
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 93
Składniki
Składniki wyrobić w misce, cienko rozwałkować. Wykrawać foremkami dowolne kształty.
Układamy na papierze do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika k temperaturze 180 stopni. Pieczemy 8 do 10 minut.
Upieczone, rumiane ciasteczka możemy skleić dżemem lub marmoladą. My użyliśmy dżemu porzeczkowego. Obsypane cukrem pudrem smakują wyśmienicie (nie tylko w święta).