Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kuchni na Wiejskiej powstają ciasteczka na cieszyńskie święta ;) Miękkie ciasteczka maślane rozpływające się w ustach.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Składniki wyrobić w misce, cienko rozwałkować. Wykrawać foremkami dowolne kształty.
Układamy na papierze do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika k temperaturze 180 stopni. Pieczemy 8 do 10 minut.
Upieczone, rumiane ciasteczka możemy skleić dżemem lub marmoladą. My użyliśmy dżemu porzeczkowego. Obsypane cukrem pudrem smakują wyśmienicie (nie tylko w święta).