Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kuchni na Wiejskiej powstają ciasteczka na cieszyńskie święta ;) Miękkie ciasteczka maślane rozpływające się w ustach.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Składniki wyrobić w misce, cienko rozwałkować. Wykrawać foremkami dowolne kształty.
Układamy na papierze do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika k temperaturze 180 stopni. Pieczemy 8 do 10 minut.
Upieczone, rumiane ciasteczka możemy skleić dżemem lub marmoladą. My użyliśmy dżemu porzeczkowego. Obsypane cukrem pudrem smakują wyśmienicie (nie tylko w święta).