Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kuchni na Wiejskiej powstają ciasteczka na cieszyńskie święta ;) Miękkie ciasteczka maślane rozpływające się w ustach.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 227
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 83
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 532
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 227
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 83
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 532
Składniki
Składniki wyrobić w misce, cienko rozwałkować. Wykrawać foremkami dowolne kształty.
Układamy na papierze do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika k temperaturze 180 stopni. Pieczemy 8 do 10 minut.
Upieczone, rumiane ciasteczka możemy skleić dżemem lub marmoladą. My użyliśmy dżemu porzeczkowego. Obsypane cukrem pudrem smakują wyśmienicie (nie tylko w święta).