Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to przepis na mały torcik, który doskonale sprawdzi się na małe przyjęcia. Posmakuje każdemu. Krem jest dosyć łatwy w przygotowaniu. Jest to połączenie śmietany i serka mascarpone oraz truskawki. Dekoracja powstała z lukru plastycznego, co tworzy w sumie efekt zaskoczenia. Oczywiście możecie zastąpić lukier plastyczny kremem śmietanowym.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4603
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 8804
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3066
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 672
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4603
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 8804
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3066
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 672
Składniki
Ciasto biszkoptowe: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier. Miksujemy. Dodajemy po jednym żółtku. Miksujemy. Dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy. Ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą tortownicy. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Studzimy. Kroimy na trzy części. Krem śmietanowy: Truskawki myjemy, usuwamy szypułki. Miksujemy. Krótko podgrzewamy. Przecedzamy przez sitko. Studzimy. Zimną śmietanę miksujemy. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Dodajemy truskawki. Miksujemy. Chłodzimy 30 minut w lodówce. Nasączenie: Łączymy ze sobą wodę i sok z cytryny. Dekoracja: Miękkie masło ucieram z cukrem pudrem. Lukier plastyczny jasny i ciemny wałkuje. Blaty ciasta nasączam. Przekładam kremem śmietanowym z truskawkami. Boki i wierzch tortu smaruje kremem maślanym. Boki obkładam lukrem plastycznym jasnym. Na wierzch układam lukier plastyczny ciemny. Ciasto chłodzę 4 godziny w lodówce.
Zapraszam na mojego bloga !