Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to stary, sprawdzony przepis, który ja osobiście odkryłam dopiero niedawno. Zaledwie z kilku składników można wyczarować pyszne i zdrowe ciasteczka, które polubi prawie każdy. Idealne dla maluchów.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17424
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17424
Składniki
1.Kleik z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym wsyp do miski lub na stolnicę. 2.Dodaj jajka i schłodzone i pokrojone masło. 3.Całość posiekaj nożem. Następnie zagnieć ciasto. 4.Rwij na małe kawałeczki i formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. 5.Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 6.Każda kulkę lekko spłaszcz i kciukiem zrób wgłębienie na dowolny owoc lub dżem. 7.Dżemem lub powidłami lepiej ozdabiać po upieczeniu. Owoce kandyzowane przed pieczeniem. 8.Piec w temp.180°C około 20 minut. 9.Studzić na kratce.