Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to stary, sprawdzony przepis, który ja osobiście odkryłam dopiero niedawno. Zaledwie z kilku składników można wyczarować pyszne i zdrowe ciasteczka, które polubi prawie każdy. Idealne dla maluchów.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40641
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1027
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 255
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3360
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40641
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1027
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 255
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3360
Składniki
1.Kleik z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym wsyp do miski lub na stolnicę. 2.Dodaj jajka i schłodzone i pokrojone masło. 3.Całość posiekaj nożem. Następnie zagnieć ciasto. 4.Rwij na małe kawałeczki i formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. 5.Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 6.Każda kulkę lekko spłaszcz i kciukiem zrób wgłębienie na dowolny owoc lub dżem. 7.Dżemem lub powidłami lepiej ozdabiać po upieczeniu. Owoce kandyzowane przed pieczeniem. 8.Piec w temp.180°C około 20 minut. 9.Studzić na kratce.