Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to stary, sprawdzony przepis, który ja osobiście odkryłam dopiero niedawno. Zaledwie z kilku składników można wyczarować pyszne i zdrowe ciasteczka, które polubi prawie każdy. Idealne dla maluchów.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 336
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 58
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 340
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 32118
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9097
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 336
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 58
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 340
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 32118
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9097
Składniki
1.Kleik z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym wsyp do miski lub na stolnicę. 2.Dodaj jajka i schłodzone i pokrojone masło. 3.Całość posiekaj nożem. Następnie zagnieć ciasto. 4.Rwij na małe kawałeczki i formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. 5.Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 6.Każda kulkę lekko spłaszcz i kciukiem zrób wgłębienie na dowolny owoc lub dżem. 7.Dżemem lub powidłami lepiej ozdabiać po upieczeniu. Owoce kandyzowane przed pieczeniem. 8.Piec w temp.180°C około 20 minut. 9.Studzić na kratce.