Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są pyszne i dość łatwo je zrobić. Ja je uwielbiam. :)
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 56
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 114
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1006
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 56
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 114
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1006
Składniki
Dokładnie zagnieść ciasto ze wszystkich składników i rozwłakować na grubość ok 0,5 cm.
Szklanką wyciąć kółka - rówą ilość. W połowie kółek po środku wyciąć dziurkę (wielkości mniej więcej małego kieliszka).
Na spód kładziemy całe kółka, smarujemy je powidłami np. śliwkowymi i na wierz kładziemy to kółko z dziurką i posypujemy cukrem pudrem. W ten sposób mamy 1 ciastko. Należy powtarzać tą czynność aż do skończenia wszystkich kółek.
Układamy na blaszce i pieczemy w nagrzanym piekarniku (170 stopni) ok. 15-20 min.