Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są pyszne i dość łatwo je zrobić. Ja je uwielbiam. :)
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 143
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1076
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 143
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1076
Składniki
Dokładnie zagnieść ciasto ze wszystkich składników i rozwłakować na grubość ok 0,5 cm.
Szklanką wyciąć kółka - rówą ilość. W połowie kółek po środku wyciąć dziurkę (wielkości mniej więcej małego kieliszka).
Na spód kładziemy całe kółka, smarujemy je powidłami np. śliwkowymi i na wierz kładziemy to kółko z dziurką i posypujemy cukrem pudrem. W ten sposób mamy 1 ciastko. Należy powtarzać tą czynność aż do skończenia wszystkich kółek.
Układamy na blaszce i pieczemy w nagrzanym piekarniku (170 stopni) ok. 15-20 min.