Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kociołek z soczewicą"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 74
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 29
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 94
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 74
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 29
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 94
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 30-40 minut
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Łodygi selera pokroić w plasterki, liście odłożyć do dekoracji. Kiełbaski pokroić w półplasterki. W garnku rozgrzać olej. Podsmażyć cebulę i kiełbaski. Oprószyć curry. Dodać seler i soczewicę. Zalać 650 ml wody. Wkruszyć kostkę bulionową. Gdy całość zawrze, zmniejszyć ogień i dusić, aż soczewica będzie miękka (ok. 20 minut).
Natkę pietruszki drobno posiekać. Jabłko obrać, pokroić w plasterki. Natkę i plasterki jabłka dołożyć do składników w garnku 2-3 minuty przed końcem gotowania. Potrawę przyprawić do smaku octem jabłkowym, solą i curry. Przed podaniem udekorować listkami selera.Źródło: Życie na gorąco