Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne czekoladowe kokosanki. Mój mąż je uwielbia.
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 36623
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 36623
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Składniki
Ciasto: Margarynę rozetrzeć z cukrem pudrem i jajkami, dodać mąkę, proszek do pieczenia i miód. Utarte ciasto wyłożyć na blachę. Piec ok 35 minut w temp. 180st.C. Ciasto po upieczeniu należy ostudzić a następnie pokroić w romby lub kwadraty.
Polewa: margarynę rozpuścić w garnku, dodać cukier i kakao, mieszając tak długo aż cukier się roztopi. Następnie dodać śmietanę ciągle mieszając. Polewę należy lekko przestudzić. Kawałki ciasta maczać najpierw w polewie a potem w wiórkach kokosowych. Odstawić na chwilę w chłodne miejsce lub wstawić do lodówki.