Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne czekoladowe kokosanki. Mój mąż je uwielbia.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 674
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 26
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 674
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 26
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Składniki
Ciasto: Margarynę rozetrzeć z cukrem pudrem i jajkami, dodać mąkę, proszek do pieczenia i miód. Utarte ciasto wyłożyć na blachę. Piec ok 35 minut w temp. 180st.C. Ciasto po upieczeniu należy ostudzić a następnie pokroić w romby lub kwadraty.
Polewa: margarynę rozpuścić w garnku, dodać cukier i kakao, mieszając tak długo aż cukier się roztopi. Następnie dodać śmietanę ciągle mieszając. Polewę należy lekko przestudzić. Kawałki ciasta maczać najpierw w polewie a potem w wiórkach kokosowych. Odstawić na chwilę w chłodne miejsce lub wstawić do lodówki.