Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, słodkie ciasteczka dla łasuchów. Szybki i smaczny sposób na wykorzystanie białek pozostałych po przygotowywaniu innych przepisów.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2008
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38624
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1347
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2008
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38624
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1347
Składniki
Masło rozgrzać w rondelku, dodać połowę cukru (75 g), mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Delikatnie mieszając wsypać wiórki kokosowe. Masę pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Białka ubić mikserem dodając szczyptę soli. Do piany dodać resztę cukru, następnie mąkę ziemniaczaną dalej miksując do całkowitego połączenia.
Połączyć masy dodając pianę do masy kokosowej, wymieszać. Do gotowej masy można dodać kilka kropel aromatu, np. migdałowego.
Przygotować blachę - wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżeczką wykładać masę na blachę w nieregularnych kształtach. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15-20 minut. Gotowe kokosanki powinny być chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. W zamkniętym pojemniku mogą być przechowywane kilka dni. Smacznego!