Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, słodkie ciasteczka dla łasuchów. Szybki i smaczny sposób na wykorzystanie białek pozostałych po przygotowywaniu innych przepisów.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Masło rozgrzać w rondelku, dodać połowę cukru (75 g), mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Delikatnie mieszając wsypać wiórki kokosowe. Masę pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Białka ubić mikserem dodając szczyptę soli. Do piany dodać resztę cukru, następnie mąkę ziemniaczaną dalej miksując do całkowitego połączenia.
Połączyć masy dodając pianę do masy kokosowej, wymieszać. Do gotowej masy można dodać kilka kropel aromatu, np. migdałowego.
Przygotować blachę - wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżeczką wykładać masę na blachę w nieregularnych kształtach. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15-20 minut. Gotowe kokosanki powinny być chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. W zamkniętym pojemniku mogą być przechowywane kilka dni. Smacznego!