Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne i puszyste oraz proste w wykonaniu.
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 25
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 34
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 25
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 34
Składniki
Jabłka obrać i pokroić na cienkie jednakowe talarki ok 4mm( muszą być kwaśne jabłka), Margaryne utrzeć drewniana pałką z żółtkami, cukrem waniliowym i z połową szklanki cukru. Dodać mąkę pszenna i ziemniaczaną oraz proszek. Ciasto nalezy ucierać pałką ponieważ jest konsystencji kremu, mikser może się spalić.
Utarte ciasto wyłożyć na blachę łyżką i poukładać na nim jabłka. Białka ubić, dodać szklankę cukru i wióki, następnie wylać na jabłka. Piec ok. 45 min.