Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego na ząb. Pyszne ciasteczka zaskoczą każdego swoim smakiem.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15683
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4720
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 390
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2953
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15683
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4720
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 390
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2953
Składniki
Białka ubić na sztywno.
Do piany dodawać stopniowo cukier i cukier waniliowy ciągle ubijając.
Następnie dodać mąkę i wiórki. Delikatnie wymieszać na najmniejszych obrotach.
Piekarnik rozgrzać do 140 st. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładać łyżką małe ciasteczka. Piec ok 60 min. najlepiej na termoobiegu. Życzę miłego delektowania się ciasteczkami :)