Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przy okazji świątecznych wypieków często pozostaje dużo białka i nie wiadomo co z nim zrobić. Proponuję upiec moje ciasteczka. Przygotowuje się je bardzo szybko, a smak boski.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 144
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6932
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 283
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 217
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 519
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 144
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6932
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 283
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 217
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 519
Składniki
Białka ubić na sztywno. Dodać cukier puder i cukier waniliowy. Jeszcze chwilę ubijać. Wmieszać (przy pomocy łopatki) wiórki kokosowe. Dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Masa się trochę klei, więc można zwilżyć dłonie. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st.C 15-17 minut, aż się pięknie zrumienią.