Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewielkie ciastka, obtoczone w czekoladowej, słodkiej polewie, a następnie w wiórkach kokosowych. Wyglądają niepozornie, ale znikają błyskawicznie, bo są po prostu pycha!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 502
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16760
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 459
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 502
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16760
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 459
Składniki
Ciasto - Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę przesianą razem proszkiem do pieczenia i kisielami. Dobrze wymieszać wylać na blachę (ja używam blaszki o wymiarach 35x 20) wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok 40 minut. Ostudzić. Ciasto pokroić na małe kawałki. Polewa - Mleko, margarynę i cukier rozgrzać w garnku, dodać kakao i gotować 5 minut. Po ostygnięciu polewy zanurzać w niej kostki ciasta i po wyjęciu obsypać wiórkami kokosowymi.