Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewielkie ciastka, obtoczone w czekoladowej, słodkiej polewie, a następnie w wiórkach kokosowych. Wyglądają niepozornie, ale znikają błyskawicznie, bo są po prostu pycha!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4704
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 10524
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3106
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 779
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4704
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 10524
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3106
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 779
Składniki
Ciasto - Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę przesianą razem proszkiem do pieczenia i kisielami. Dobrze wymieszać wylać na blachę (ja używam blaszki o wymiarach 35x 20) wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok 40 minut. Ostudzić. Ciasto pokroić na małe kawałki. Polewa - Mleko, margarynę i cukier rozgrzać w garnku, dodać kakao i gotować 5 minut. Po ostygnięciu polewy zanurzać w niej kostki ciasta i po wyjęciu obsypać wiórkami kokosowymi.