Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewielkie ciastka, obtoczone w czekoladowej, słodkiej polewie, a następnie w wiórkach kokosowych. Wyglądają niepozornie, ale znikają błyskawicznie, bo są po prostu pycha!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 182
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 182
Składniki
Ciasto - Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę przesianą razem proszkiem do pieczenia i kisielami. Dobrze wymieszać wylać na blachę (ja używam blaszki o wymiarach 35x 20) wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok 40 minut. Ostudzić. Ciasto pokroić na małe kawałki. Polewa - Mleko, margarynę i cukier rozgrzać w garnku, dodać kakao i gotować 5 minut. Po ostygnięciu polewy zanurzać w niej kostki ciasta i po wyjęciu obsypać wiórkami kokosowymi.