Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewielkie ciastka, obtoczone w czekoladowej, słodkiej polewie, a następnie w wiórkach kokosowych. Wyglądają niepozornie, ale znikają błyskawicznie, bo są po prostu pycha!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5395
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 910
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11841
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5087
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1353
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5395
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 910
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11841
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5087
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1353
Składniki
Ciasto - Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę przesianą razem proszkiem do pieczenia i kisielami. Dobrze wymieszać wylać na blachę (ja używam blaszki o wymiarach 35x 20) wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok 40 minut. Ostudzić. Ciasto pokroić na małe kawałki. Polewa - Mleko, margarynę i cukier rozgrzać w garnku, dodać kakao i gotować 5 minut. Po ostygnięciu polewy zanurzać w niej kostki ciasta i po wyjęciu obsypać wiórkami kokosowymi.