Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewielkie ciastka, obtoczone w czekoladowej, słodkiej polewie, a następnie w wiórkach kokosowych. Wyglądają niepozornie, ale znikają błyskawicznie, bo są po prostu pycha!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2004
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5385
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5456
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2004
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5385
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5456
Składniki
Ciasto - Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę przesianą razem proszkiem do pieczenia i kisielami. Dobrze wymieszać wylać na blachę (ja używam blaszki o wymiarach 35x 20) wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok 40 minut. Ostudzić. Ciasto pokroić na małe kawałki. Polewa - Mleko, margarynę i cukier rozgrzać w garnku, dodać kakao i gotować 5 minut. Po ostygnięciu polewy zanurzać w niej kostki ciasta i po wyjęciu obsypać wiórkami kokosowymi.