Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kokosowe tiramisu"
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1202
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 136
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1202
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 136
Składniki
Kawę rozpuść w 8–10 łyżkach wrzątku, wymieszaj z połową likieru kokosowego. Wiórki kokosowe wsyp na mocno rozgrzaną patelnię, ciągle mieszając, lekko zrumień. Następnie przesyp na talerzyk i odłóż do wystudzenia. Białą czekoladę zetrzyj na tarce o małych otworach.
Twaróg utrzyj ze śmietaną. Dodaj startą czekoladę oraz serek mascarpone. Ubij mikserem na puszysty krem. Wymieszaj go z pozostałym likierem oraz wiórkami kokosowymi
Połowę biszkoptów ułóż na spodzie prostokątnej formy. Skrop połową ponczu kawowego. Przykryj resztą ciastek i skrop pozostałym ponczem. Na to wyłóż krem. Schładzaj 8 godzin. Przed podaniem wierzch posyp kakao.Źródło: Tina