Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokosowiec"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1382
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4285
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 280
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1382
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4285
Składniki
Biszkopt: białka ubij, dodając cukier, żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem. Wlej do formy (23 na 38 cm). Piecz ok. 20 min w 180°C.
Ciasto kokosowe: białka ubij, dodając cukier, wiórki kokosowe i mąkę z proszkiem. Wlej do formy tej samej wielkości co na biszkopt. Piecz ok. 30 min w 180°C.
Krem: cukinię osącz. W 1/4 szkla nki soku rozrób budyń i mąkę. 3/4 szklanki soku i cukier zagotuj (jeśli nie ma tyle soku, dopełnij wodą). Wlej mieszankę, ugotuj budyń. Ostudź.
Margarynę utrzyj z żółtkami i budyniem. Dodaj cukinię, połącz. Kremem posmaruj biszkopt, ułóż ciasto kokosowe.
<strong>Przepis przysłała Elżbieta Sobejko z Łowców</strong>
Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie