Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kokosowiec"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7949
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 327
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3285
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7949
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 327
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3285
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 605
Składniki
Biszkopt: białka ubij, dodając cukier, żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem. Wlej do formy (23 na 38 cm). Piecz ok. 20 min w 180°C.
Ciasto kokosowe: białka ubij, dodając cukier, wiórki kokosowe i mąkę z proszkiem. Wlej do formy tej samej wielkości co na biszkopt. Piecz ok. 30 min w 180°C.
Krem: cukinię osącz. W 1/4 szkla nki soku rozrób budyń i mąkę. 3/4 szklanki soku i cukier zagotuj (jeśli nie ma tyle soku, dopełnij wodą). Wlej mieszankę, ugotuj budyń. Ostudź.
Margarynę utrzyj z żółtkami i budyniem. Dodaj cukinię, połącz. Kremem posmaruj biszkopt, ułóż ciasto kokosowe.
<strong>Przepis przysłała Elżbieta Sobejko z Łowców</strong>
Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie