Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PRZEKŁADANE CIASTO KOKOSOWE Z PUSZYSTYM KREMEM BUDYNIOWYM
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 288
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1392
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4323
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 288
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1392
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4323
Składniki
BISZKOPT: -Oddzielamy żółtka od białek,miksujemy z cukrem na sztywną pianę. -dodajemy żółtka i jeszcze chwilę miksujemy -przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia,dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. -piekarnik nagrzewamy do 170C i pieczemy ok.30-35min. -upieczony biszkopt studzimy i dzielimy na dwie równe części.
KREM BUDYNIOWO-KOKOSOWY: -mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym ( zostawiamy 0.5 szkl. do rozrobienia budyniów) -wsypujemy wiórki kokosowe i gotujemy ok.20 min. -rozrobiony budyń wlewamy do mleka i kokosów -gotujemy do uzyskania gęstego budyniu -przykrywamy folią spozywczą i odstawiamy do wystudzenia -miękkie masło miksujemy i dodajemy po łyżce budyniu.
Na pierwszą warstwę biszkoptu nakładamy 3/4 kremu budyniowego. Przykrywamy kolejnym biszkoptem i górę wykładamy resztką kremu. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i polewamy ciasto wg.własnego uznania