Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PRZEKŁADANE CIASTO KOKOSOWE Z PUSZYSTYM KREMEM BUDYNIOWYM
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 134
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 749
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 362
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 134
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 749
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 362
Składniki
BISZKOPT: -Oddzielamy żółtka od białek,miksujemy z cukrem na sztywną pianę. -dodajemy żółtka i jeszcze chwilę miksujemy -przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia,dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. -piekarnik nagrzewamy do 170C i pieczemy ok.30-35min. -upieczony biszkopt studzimy i dzielimy na dwie równe części.
KREM BUDYNIOWO-KOKOSOWY: -mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym ( zostawiamy 0.5 szkl. do rozrobienia budyniów) -wsypujemy wiórki kokosowe i gotujemy ok.20 min. -rozrobiony budyń wlewamy do mleka i kokosów -gotujemy do uzyskania gęstego budyniu -przykrywamy folią spozywczą i odstawiamy do wystudzenia -miękkie masło miksujemy i dodajemy po łyżce budyniu.
Na pierwszą warstwę biszkoptu nakładamy 3/4 kremu budyniowego. Przykrywamy kolejnym biszkoptem i górę wykładamy resztką kremu. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i polewamy ciasto wg.własnego uznania