Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny kokosowy smak sernika idealnie łączy się z mocno czekoladowym brownie.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4417
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12000
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4417
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12000
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Składniki
Masło roztopić w garnku, następnie zdjąć garnek z ognia i dodać cukier, kakao i sól. Całość wymieszać trzepaczką rózgową. Odstawić na 10 minut.
Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Po 10 minutach wmieszać jajka, na końcu dodać mąkę i wymieszać całość mikserem na niskich obrotach lub trzepaczką. Ciasto przełożyć do tortownicy i wyrównać powierzchnię. Piec ok. 30 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Twaróg, mleczko kokosowe, budyń, jajka i cukier zmiksować na gładką masę, krótko, tylko do połączenia składników. Masę wylać na spód brownie. Wstawić do piekarnika i piec 50-55 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, ostudzić, a następnie wstawić do lodówki na kilka godzin.
Śmietanę kremówkę mocno podgrzać i zdjąć z ognia. Czekoladę połamać na małe kawałki i wrzucić do gorącej śmietany. Odstawić na ok. 10 minut, żeby czekolada zmiękła. Następnie wymieszać trzepaczką, aż czekolada się rozpuści. Ostudzić, potem wstawić na kilka godzin do lodówki.
Ganache ubijać aż powstanie gęsta masa. masę przełożyć do szprycy i udekorować nią sernik. Wiórki uprażyć razem z cukrem na patelni, posypać nimi sernik. Smacznego :)