Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny kokosowy smak sernika idealnie łączy się z mocno czekoladowym brownie.
Składniki
Masło roztopić w garnku, następnie zdjąć garnek z ognia i dodać cukier, kakao i sól. Całość wymieszać trzepaczką rózgową. Odstawić na 10 minut.
Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Po 10 minutach wmieszać jajka, na końcu dodać mąkę i wymieszać całość mikserem na niskich obrotach lub trzepaczką. Ciasto przełożyć do tortownicy i wyrównać powierzchnię. Piec ok. 30 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Twaróg, mleczko kokosowe, budyń, jajka i cukier zmiksować na gładką masę, krótko, tylko do połączenia składników. Masę wylać na spód brownie. Wstawić do piekarnika i piec 50-55 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, ostudzić, a następnie wstawić do lodówki na kilka godzin.
Śmietanę kremówkę mocno podgrzać i zdjąć z ognia. Czekoladę połamać na małe kawałki i wrzucić do gorącej śmietany. Odstawić na ok. 10 minut, żeby czekolada zmiękła. Następnie wymieszać trzepaczką, aż czekolada się rozpuści. Ostudzić, potem wstawić na kilka godzin do lodówki.
Ganache ubijać aż powstanie gęsta masa. masę przełożyć do szprycy i udekorować nią sernik. Wiórki uprażyć razem z cukrem na patelni, posypać nimi sernik. Smacznego :)