Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kołacz z korzenną nutką"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 196
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 200
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 196
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 200
Składniki
Do miseczki wsyp 40 dag mąki, drożdże, 2/3 przyprawy do piernika i połowę cukru. Dodaj jajko, połowę masła i mleko. Zagnieć i odstaw na godzinę.
Z pozostałej mąki, masła, cukru i przyprawy zagnieć kruszonkę. Wyrośnięte ciasto ponowne zagnieć. Ułóż w formie posmarowanej tłuszczem. Wierzch posyp owocami i kruszonką. Piecz 50 minut w temp. 190°C. Cukier puder utrzyj ze śmietaną. Jeszcze ciepły placek posmaruj lukrem.Źródło: Naj