Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, orzeźwiające ciasto, które ładnie wygląda i wyśmienicie smakuje.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 221
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 270
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 100
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2169
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 221
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 270
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 100
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2169
Składniki
Przygotować 4 jajka. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno z 16 dag cukru. Żółtka ubić w oddzielnym naczyniu i dodać do masy białkowej. Mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia przesiać do przygotowanej masy. Wszystko delikatnie wymieszać.
Blachę 25x36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać przygotowaną masę. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec 20 minut lub do suchego patyczka.
2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki gorącej, gotowanej wody. Mango obrać, pokroić na kawałki i rozdrobnić blenderem. Gdy galaretka zaczyna tężeć, ubić śmietankę. Dodać serek, mango oraz tężejącą galaretkę. Delikatnie wymieszać i wyłożyć na schłodzone ciasto. Wszystko schłodzić.
2 galaretki truskawkowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej, gotowanej wody. Gdy zaczną tężeć, wylać na schłodzone ciasto.