Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowy bananowiec"
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88272
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 30
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88272
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 30
Składniki
Białka ubij z cukrem białym i wanilinowym. Połącz z żółtkami oraz mąką.
Masę wyłóż do tortownicy i piecz 35 minut w temperaturze 180°C.
2 banany rozgnieć. Masło utrzyj z żółtkami, dodając po łyżce masy bananowej.
Galaretkę rozpuść w pół szkl. wody. Tężejącą dołóż do masy i utrzyj. Rozsmaruj ją na biszkopcie, po czym wstaw do lodówki.
Białka ubij z cukrem. Dodaj galaretkę, rozpuszczoną w pół szkl. wody.
Ułóż pianę na masie, a na niej plasterki bananów i tężejącą galaretkę.Źródło: Kurier TV