Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebo w gębie warto ten przepis wypróbować.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2194
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 398
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 813
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17310
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2194
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 398
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 813
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17310
Składniki
Wykonanie masy: Galaretki (kolorowe) rozpuścić każdą z osobna w jednej szklance gorącej przegotowanej wody, ostudzić i pokroić w kostkę.
Śmietanę połączyć z cukrem i i mieszać łyżką do całkowitego rozpuszczenia. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i letnią wlać do śmietany. Wymieszać, dodać aromat, wrzucić pokrojone w kostkę kolorowe galaretki.
Od razu nałożyć na pokrojony biszkopt.
Przycisnąć drugą połową biszkoptu i odłożyć w chłodne miejsce do stężenia.
Wykonanie ciasta biszkoptowego: Utrzeć żółtka z proszkiem do pieczenia, a białka ubić z cukrem na sztywną pianę i połączyć z utartymi żółtkami. Następnie dodać mąkę, budyń, ocet i dokładnie wymieszać. Całość wylać na przygotowaną blachę i upiec w temperaturze 170 stopni około ½ godziny. Po ostudzeniu przekroić biszkopt i przełożyć kolorową masą.