Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto inne niż wszystkie. Niby kruche niby biszkopt a jednak nie do końca. O co w nim chodzi? Sprawdźcie sami!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 706
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2816
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 932
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14565
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 706
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2816
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 932
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14565
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wylepiamy nim foremkę (nieduża u mnie wymiary mniej więcej kartki a4), dobrze aby była wyłożona papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez kwadrans.
Białka ubijamy na sztywną masę, dodajemy do nich stopniowo cukier i miksujemy a następnie dodajemy żółtka i jeszcze chwilę ubijamy. Cytrynę dokładnie myjemy i ścieramy z niej skórkę oraz wyciskamy sok. Do masy dodajemy przesianą mąkę i kisiel a następnie cytrynę i dokładnie mieszamy. Krem wykładamy na podpieczony spód i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 30 minut.