Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kopuła malinowo-cytrynowa"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 74
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 29
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 94
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 74
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 29
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 94
Składniki
Żelatynę namocz, gdy spęcznieje, rozpuść ją podgrzewając. Śmietanę ubij z cukrem pudrem, wymieszaj z żelatyną, serkiem oraz sokiem i skórką cytrynową. Do tężejącej masy domieszaj maliny (bez wcześniejszego rozmrażania).
Miseczkę posmaruj wodą, wyłóż folią spożywczą. Nałóż do niej przygotowaną masę. Wstaw do lodówki. Po około godzinie przykryj biszkopcikami i schładzaj jeszcze 3 godziny.
Gotowy torcik wybij z formy. Konfiturę podgrzej, przetrzyj przez sitko. Posmaruj nią wierzch ciasta. Obłóż różowymi ciasteczkami bezowymi.
Czas przygotowania: 20 minut (bez czasu chłodzenia). 1 porcja: 280 kcal. Cena porcji: 1,90 złŹródło: Tina