Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Korzenne ciasteczka"
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 361
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 361
Składniki
Wszystkie sypkie umieść w misce. Masło rozpuść w rondelku i przestudzone wlej do miski z mąką i pozostałymi składnikami. Zagnieć jednolite ciasto.
Rozwałkuj cienki placek (3-5 mm) i powycinaj foremkami kształty.
Piecz w 180oC 10-15 min w zależności od wielkości pierników. Bądź ostrożna, bo ciasto bardzo szybko się przypala!
Uwaga: Jeśli chcesz zawieszać pierniczki na choince, przed pieczeniem zrób w nich dziurkę. Po wystudzeniu możesz je udekorować białym lub kolorowym lukrem.Źródło: Takie jest życie