Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Korzenne ciasto z pierniczkami"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 82
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1167
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 82
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1167
Składniki
Maliny i wiśnie przełóż na sitko. Poczekaj, aż rozmarzną i dobrze ociekną. Kawę połącz z likierem oraz przyprawą do pierników. Twaróg wymieszaj z cukrem, cukrem waniliowym oraz śmietaną kremówką. Całość ubij mikserem na puszysty krem.
Połowę pierniczków ułóż na spodzie formy. Skrop połową ponczu kawowego. Posyp malinami i wiśniami. Na owocach rozsmaruj połowę kremu. Przykryj resztą ciastek i skrop pozostałym ponczem. Wyłóż resztę kremu. Wierzch wygładź. Ułóż na nim rzędami pralinki. Deser mocno schłodź. Przed podaniem oprósz kakao.
Dla odmiany tiramisu przygotuj np. z borówkami. ok. 30 min, 1 porcja zawiera ok. 460 kcal. Ok. 3,70 zł za porcję.Źródło: Tina