Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z jałkami czy szarlotka z serem?Jak wolicie?
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1056
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 367
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3234
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 686
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1056
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 367
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3234
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 686
Składniki
Wszystkie składniki kruszonki zagnieść.Tortownicę o średnicy 24cm.natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia.Na spód i brzeg tortownicy wyłożyć 3/4 kruszonki, docisnąć.Wstawić do lodówki.
Obrane jabłka pokroić na osiem części,dodać cukier ,przyprawy korzenne .zalać małą ilością wody i dusić 10 minut na małym ogniu pod przykryciem.Osączyć i ostudzić,zachować powstały sok.
Twaróg utrzeć z miodem i żółtkami.Mąkę ziemniaczaną połączyć ze 125ml.zachowanego soku z jabłek,dodać do masy serowej.Jabłka wyłożyć na przygotowany spód,zalać masą serową,posypać resztą kruszonki.Piec 50 minut w 200 stopniach.