Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Koszyczki z dżemem"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 731
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5388
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9205
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 113
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 87
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 731
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5388
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9205
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 113
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 87
Składniki
Czas przygotowania: 55 minut, 1 sztuka: 340 kcal. Cena sztuki: 1,20 zł
Ciasto francuskie rozmroź w pokojowej temperaturze. Płaty ułóż jeden na drugim na stolnicy lekko oprószonej mąką. Rozwałkuj. Z placka odetnij pasek ciasta, resztę pokrój na kwadraty.
Foremki do tarteletek (o średnicy 12 cm) posmaruj tłuszczem. Wylep kwadratami ciasta. Dobrze dociśnij je do spodów i brzegów foremek. Dżem porzeczkowy wymieszaj z alkoholem i migdałami. Nałóż do przygotowanych spodów.
Odłożone ciasto potnij na cienkie paseczki. Ułóż z nich krateczki na wierzchach tarteletek. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Piecz ok. 20 minut w temp. 190 st.Źródło: Tina