Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety jarzynowe"
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 127
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 127
Składniki
Ugotuj ziemniaki – najlepiej w mundurkach – oraz pozostałe warzywa (możesz też ugotować wszystkie razem na parze). Ostudź, przeciśnij przez praskę, wymieszaj z mąką. Dodaj jajka i ser, starannie wymieszaj.
Do masy dodaj posiekaną pietruszkę i przyprawy. Uformuj kotleciki, opanieruj w bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym oleju na złoto.Źródło: Świat kobiety