Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety ryżowe"
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1473
Polecam.
Odsłon: 254
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 67
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1473
Polecam.
Odsłon: 254
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 67
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Składniki
Ryż ugotuj, odcedź i ostudź. Bazylię oraz ugotowane prawdziwki posiekaj. Suszone pomidory oraz żółty ser pokrój w cienkie paseczki.
Do zimnego ryżu dodaj bazylię, jajko, masło, grzyby, parmezan, pomidory i koncentrat pomidorowy. Wymieszaj masę i przypraw do smaku.
Uformuj podłużne kotlety. W środek każdego włóż pasek sera. Obtocz kotlety w bułce tartej i usmaż w głębokim oleju.
Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji 5, cena za porcję 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie