Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 217
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 217
Składniki
Bialka oddzielamy od żółtek.Z białek ubijamy sztywną pianę.Miksując,dodajemy wymieszane cukier,mak,mąkę i proszek do pieczenia oraz żółtka.
Ciasto wylewamy na blachę i pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni.Studzimy.
Przygotowujemy masę: mleko zagotowujemy z margaryną,cukrem i cukrami waniliowymi.Gotującą się masę zagęszczamy mlekiem wymieszanym z mąką pszenną i ziemniaczaną.Gorącą masę wylewamy na ciasto i równomiernie rozsmarowujemy.Od razu wykładamy herbatniki.
Przygotowujemy polewę: podgrzewamy wszystkie składniki,aż się rozpuszcząi połączą.Zdobimy ciasto i odstawiamy,by ostygło.