Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem cytrynowy przygotowałam do karpatki, która chodziła za mną od kilku dni i w końcu udało się ją upiec. Krem o smaku cytryny , prosty i smaczny. Po przygotowaniu należy go schłodzić w lodówce. Polecam
mikser, garnek, szklanka o poj. 250 ml, miska, łopatka silikonowa, folia spożywcza,
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4941
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 113
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 160
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4941
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 113
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 160
Składniki
W 3/4 szklanki o poj. 250 ml. rozmieszać budynie, pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozmieszane budynie energicznie mieszając. Gotować aż masa zgęstnieje. Ugotowany budyń zakryć folią spożywczą by nie utworzył się kożuch i odłożyć do całkowitego wystudzenia, co jakiś czas przemieszać. Masło utrzeć na puch, dodając pod koniec ucierania cukier puder do smaku ( według swojego uznania). Gdy masa będzie biała i puszysta dodawać stopniowo całkowicie wystudzony budyń oraz sok z cytryny, a także startą skórkę nie koniecznie. Włożyć do lodówki celem schłodzenia. Smacznego Rada; Taki krem nadaje się do tortów, ciast, babeczek i deserów .
Gotowanie budyniu.
Ucieranie masła z cukrem pudrem.
Łączenie masła z zimnym budyniem.
Krem gotowy do schłodzenia.