Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem cytrynowy przygotowałam do karpatki, która chodziła za mną od kilku dni i w końcu udało się ją upiec. Krem o smaku cytryny , prosty i smaczny. Po przygotowaniu należy go schłodzić w lodówce. Polecam
mikser, garnek, szklanka o poj. 250 ml, miska, łopatka silikonowa, folia spożywcza,
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
W 3/4 szklanki o poj. 250 ml. rozmieszać budynie, pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozmieszane budynie energicznie mieszając. Gotować aż masa zgęstnieje. Ugotowany budyń zakryć folią spożywczą by nie utworzył się kożuch i odłożyć do całkowitego wystudzenia, co jakiś czas przemieszać. Masło utrzeć na puch, dodając pod koniec ucierania cukier puder do smaku ( według swojego uznania). Gdy masa będzie biała i puszysta dodawać stopniowo całkowicie wystudzony budyń oraz sok z cytryny, a także startą skórkę nie koniecznie. Włożyć do lodówki celem schłodzenia. Smacznego Rada; Taki krem nadaje się do tortów, ciast, babeczek i deserów .
Gotowanie budyniu.
Ucieranie masła z cukrem pudrem.
Łączenie masła z zimnym budyniem.
Krem gotowy do schłodzenia.