Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem karpatkowy, wbrew nazwie nie tylko do karpatki.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 103
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 103
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 209
Składniki
Połowę mleka zagotowałem, w drugiej połowie rozprowadziłem budyń z cukrami i 2 łyżkami mąki. Wlałem do gotującego się mleka i gotowałem ciągle mieszając.
Masło ubiłem na puszystą masę aż zrobiło się białe, powoli dodawałem ostudzoną masę budyniową.
Jeżeli krem ma być czekoladowy, zamiast budyniu waniliowego daję czekoladowy , a do masy dodaję 1 łyżkę kakao.
Smacznego