Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny krem do biszkoptów, rolad a przede wszystkim tortu Pavlova.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Składniki
Śmietanę przed ubiciem trzeba schłodzić, tylko zimna śmietana dobrze się ubije. Najlepiej żeby była to 36%, można też użyć 30% ale nie polecam ;) Z większą zawartością tłuszczu jest po prostu łatwiej i nie ma ryzyka, że krem trzeba ratować jakimś śmietanfixem.
Śmietanę (z cukrem) ubijam na gęstą masę, osobno ubijam mascarpone. Następnie mieszam je za sobą. Czasem dodaję do śmietany cukier wanilinowy, czasem puder, ale najczęściej nie daję nic, krem jest wystarczająco słodki.
Można ubić również samą śmietanę i powoli dodawać do niej mascarpone, ale wydaje mi się, że pierwszym sposobem krem wychodzi lepszy :)
Smacznego