Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kremówka z sosem owocowym"
Przepis na ten sernik jest bardzo prosty, szybki. Nawet początkująca gospodyn...
Odsłon: 54
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 130
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 52
Grzyby w słoikach gotowe do przygotowania sosów grzybowych i zup.
Odsłon: 14
Przepis na ten sernik jest bardzo prosty, szybki. Nawet początkująca gospodyn...
Odsłon: 54
Polecam smaczny chlebek, który przygotujecie prosto i szybko. Chlebek swoją ś...
Odsłon: 130
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 52
Grzyby w słoikach gotowe do przygotowania sosów grzybowych i zup.
Odsłon: 14
Składniki
Ciasto francuskie rozmrażamy. Tniemy na dwanaście prostokątów i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220oC. Pieczemy na złoty kolor.
Gotujemy budyń waniliowy z 1/2 l mleka i podanej na opakowaniu ilości cukru. Studzimy. Masło ucieramy, dodając do niego po łyżce zimnego budyniu. Śmietan-fix i cukier puder wsypujemy do kremówki. Śmietanę ubijamy na sztywno.
Porcje schłodzonego ciasta francuskiego przekładamy kremami: dolną warstwę tworzy krem budyniowy, górną – bita śmietana. Kremówki podajemy z sosem truskawkowym, malinowym, jeżynowym itp.
Czas przygotowania: 60 minut. Cena jednej sztuki: około 1,60 zł
Wartość odżywcza jednej sztuki: 585 kcal, Białko: 7 g, Tłuszcz: 65 g, Węglowodany: 48 gŹródło: Rewia