Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kremówka z sosem owocowym"
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 443
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 129
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5519
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1104
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 438
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1204
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 443
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 129
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5519
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1104
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 438
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1204
Składniki
Ciasto francuskie rozmrażamy. Tniemy na dwanaście prostokątów i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220oC. Pieczemy na złoty kolor.
Gotujemy budyń waniliowy z 1/2 l mleka i podanej na opakowaniu ilości cukru. Studzimy. Masło ucieramy, dodając do niego po łyżce zimnego budyniu. Śmietan-fix i cukier puder wsypujemy do kremówki. Śmietanę ubijamy na sztywno.
Porcje schłodzonego ciasta francuskiego przekładamy kremami: dolną warstwę tworzy krem budyniowy, górną – bita śmietana. Kremówki podajemy z sosem truskawkowym, malinowym, jeżynowym itp.
Czas przygotowania: 60 minut. Cena jednej sztuki: około 1,60 zł
Wartość odżywcza jednej sztuki: 585 kcal, Białko: 7 g, Tłuszcz: 65 g, Węglowodany: 48 gŹródło: Rewia