Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Królewiec biszkoptowo-miodowy"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5653
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33725
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5653
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33725
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Ciasto miodowe (na blaszkę 20 x 36 cm)
na ciasto miodowe zagniatam i dzielę na 2 części. Rozwałkowuję je, nakłuwam widelcem i piekę 12-15 min w temp. 170oC.
Biszkopt: białka ubijam z solą, dodaję cukier. Stale ubijając, dodaję po żółtku, mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszam. Piekę 30 min w temp. 160-170oC.
Krem: połowę mleka gotuję z cukrami. Z resztą mleka mieszam mąki i łączę z gotującym się mlekiem. Dodaję masło i miksuję. Ciasta, powidła i krem przekładam na przemian.
90 min • Porcja 320 kcal • Koszt porcji ok. 80 gr • Przepis na 16-18 porcji.Źródło: Kobieta i życie