Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie w przygotowaniu, pyszne ciasto krówkowe z bananami i orzechami włoskimi. Na spodzie herbatnikowym z kremem mascarpone, bez pieczenia.
Pasta kanapkowa z tofu jest śmiesznie prosta w przygotowaniu, a w smaku nie u...
Odsłon: 1026
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 368
Pasta kanapkowa z tofu jest śmiesznie prosta w przygotowaniu, a w smaku nie u...
Odsłon: 1026
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 368
Składniki
Orzechy rozdrabniamy w malakserze.
Banany kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny.
Herbatniki układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Kremówkę ubijamy z mascarpone i 5 łyżkami masy krówkowej. Połowę kremu wykładamy na herbatniki w blaszce i kładziemy banany lekko je wciskając w krem. Następnie kładziemy warstwę herbatników, kładziemy drugą część kremu i ostatnią trzecią warstwę herbatników. Na wierzch wykładamy masę krówkową. Wygładzamy i posypujemy rozdrobnionymi orzechami. Wstawiamy ciasto do lodówki i chłodzimy minimum 4 godzinki a najlepiej zostawić całą noc w lodówce.