Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie w przygotowaniu, pyszne ciasto krówkowe z bananami i orzechami włoskimi. Na spodzie herbatnikowym z kremem mascarpone, bez pieczenia.
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 1965
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2544
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 499
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52617
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 577
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 1965
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2544
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 499
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52617
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 577
Składniki
Orzechy rozdrabniamy w malakserze.
Banany kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny.
Herbatniki układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Kremówkę ubijamy z mascarpone i 5 łyżkami masy krówkowej. Połowę kremu wykładamy na herbatniki w blaszce i kładziemy banany lekko je wciskając w krem. Następnie kładziemy warstwę herbatników, kładziemy drugą część kremu i ostatnią trzecią warstwę herbatników. Na wierzch wykładamy masę krówkową. Wygładzamy i posypujemy rozdrobnionymi orzechami. Wstawiamy ciasto do lodówki i chłodzimy minimum 4 godzinki a najlepiej zostawić całą noc w lodówce.