Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie w przygotowaniu, pyszne ciasto krówkowe z bananami i orzechami włoskimi. Na spodzie herbatnikowym z kremem mascarpone, bez pieczenia.
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 343
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 566
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1050
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 343
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 566
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1050
Składniki
Orzechy rozdrabniamy w malakserze.
Banany kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny.
Herbatniki układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Kremówkę ubijamy z mascarpone i 5 łyżkami masy krówkowej. Połowę kremu wykładamy na herbatniki w blaszce i kładziemy banany lekko je wciskając w krem. Następnie kładziemy warstwę herbatników, kładziemy drugą część kremu i ostatnią trzecią warstwę herbatników. Na wierzch wykładamy masę krówkową. Wygładzamy i posypujemy rozdrobnionymi orzechami. Wstawiamy ciasto do lodówki i chłodzimy minimum 4 godzinki a najlepiej zostawić całą noc w lodówce.