Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie w przygotowaniu, pyszne ciasto krówkowe z bananami i orzechami włoskimi. Na spodzie herbatnikowym z kremem mascarpone, bez pieczenia.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2076
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9661
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3341
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6776
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2076
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9661
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3341
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6776
Składniki
Orzechy rozdrabniamy w malakserze.
Banany kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny.
Herbatniki układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Kremówkę ubijamy z mascarpone i 5 łyżkami masy krówkowej. Połowę kremu wykładamy na herbatniki w blaszce i kładziemy banany lekko je wciskając w krem. Następnie kładziemy warstwę herbatników, kładziemy drugą część kremu i ostatnią trzecią warstwę herbatników. Na wierzch wykładamy masę krówkową. Wygładzamy i posypujemy rozdrobnionymi orzechami. Wstawiamy ciasto do lodówki i chłodzimy minimum 4 godzinki a najlepiej zostawić całą noc w lodówce.