Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krucha szarlotka"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Składniki
Jabłka umyć, obrać, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę. Przesmażyć na patelni, podlewając wodą i dodając 3 łyżki cukru. Oprószyć cynamonem, odstawić do wystudzenia.
Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem pudrem i waniliowym, proszkiem i szczyptą soli. Dodać dobrze schłodzone masło i żółtka, szybko zagnieść ciasto. Owinąć folią, schładzać ok. 1 godz.
Ciasto rozwałkować, podzielić na dwie części. Jedną rozłożyć w formie wysmarowanej masłem i obsypanej bułką, ponakłuwać widelcem, piec ok. 12 min w temp. 180°C. Rozłożyć jabłka, udekorować kratką z pozostałego ciasta, piec kolejne 45 min. Oprószyć cukrem pudrem.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium