Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 673
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 60
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 115
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 101
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 673
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 60
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 115
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 101
Składniki
Przygotować tortownicę o wymiarch 24 cm. Spód tortownicy wyłożyc papierem do pieczenia.
W naczyniu przesiać mąkę, proszek do pieczenia oraz oba cukry. Dodać zimne masło pokrojone w kostkę. Wyrabiać ciasto do momentu aż składniki się połączą. ( kruszonka).
Połowę kruszonki wysypać do przygotowanej formy. Wyrównać ją i ugnieśc. Wstawić do piekarnika na 15 minut.
Jabłka obrać i wykroić gniazdka nasienne. Jabłka pokroić w drobną kosteczkę. Skropić sokiem z cytryny.
Na podpieczony spód wysypać 2 łyżki bułki tartej ( może być ciepły). Na to wyłożyć mase jabłkową. Posypać cukrem i cynamonem ( można to zrobić wcześniej za nim jeszcze wysypiemy mase jabłkową na ciasto). Na wierzch wysypać drugą połowę kruszonki.
Piec przez około 35 minut, do ładnego zezłocenia się wierzchu. Po upieczeniu szarlotkę możemy podawać z opruszonym cukrem pudrem.