Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z aromatycznymi jabłkami z cynamonem na kruchym cieście.
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 48
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 156
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 48
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 156
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto łączę ze sobą i szybko zagniatam z nich ciasto. Ciasto dzielę na dwie części. Jedną nieco większą. Obie zawijam w folię spożywczą i wkładam do lodówki na około godzinę. Jabłka myję, obieram, wycinam gniazda nasienne i tnę w cienkie plasterki i mieszam z cynamonem.
Większą część ciasta wykładam z lodówki i wyklejam nim dno oraz brzegi foremki (foremkę wcześniej wykładam papierem lub smaruję masłem). Na cieście równomiernie obsypuje bułką tartą, a następnie układam jabłka. Jabłka przykrywam drugą warstwą ciasta. Piekę około 30-35 minut w 180 stopniach C. Gotowe ciasto posypuję cukrem pudrem.