Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne kruche ciasteczka. Coś małego,pysznego i słodkiego:)
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 809
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3406
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 107
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 153
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 368
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 809
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3406
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 107
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 153
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 368
Składniki
Mąkę siekamy z mąką pszenną. Dodajemy cukier puder i cukier waniliowy oraz jajko i zagniatamy. Z gotowego ciasta formujemy kulę, owijamy folią i wkładamy na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy, wycinamy ciasteczka /u mnie gwiazdki/, układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do czasu aż się zrumienią. Ozdabiamy według uznania. Ja polałam lukrem i od razu /kiedy jeszcze lukier nie zastygł/ starłam na nie / na tarce o drobnych oczkach/odrobinę czekolady. Na zdjęciu:kruche ciasteczka - gwiazdki razem z ciastkami z dziurką.