Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, mocno mleczne ciasteczka. Pyszne i bardzo ładnie się prezentują
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17280
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 137
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7655
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17280
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 137
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7655
Składniki
Wszystkie składniki (oprócz kakao) mieszamy i długo zagniatamy. Ciasto powinno być dość zwarte i odchodzić od rąk. Dzielimy na pół i do jednej połówki dodajemy kakao. Znów wyrabiamy. Wstawiamy do lodówki na 30 minut
Ciasta wałkujemy na ok 4mm grubości.
Układamy jedno ciasto na drugim i lekko dociskamy. Rolujemy w wałek.
Z wałka odcinamy plasterki ciasta. Można je lekko uklepać.
Ciastka wykładamy na blaszkę. Nie smarowałam żadnym tłuszczem - ciastka same w sobie są tłuste i nie przywierają.
Pieczemy w 190 stopniach 15 minut - do zarumieniania. Ciasteczka są przepyszne z gorącym mlekiem!