Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, mocno mleczne ciasteczka. Pyszne i bardzo ładnie się prezentują
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31526
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15445
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1433
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31526
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15445
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1433
Składniki
Wszystkie składniki (oprócz kakao) mieszamy i długo zagniatamy. Ciasto powinno być dość zwarte i odchodzić od rąk. Dzielimy na pół i do jednej połówki dodajemy kakao. Znów wyrabiamy. Wstawiamy do lodówki na 30 minut
Ciasta wałkujemy na ok 4mm grubości.
Układamy jedno ciasto na drugim i lekko dociskamy. Rolujemy w wałek.
Z wałka odcinamy plasterki ciasta. Można je lekko uklepać.
Ciastka wykładamy na blaszkę. Nie smarowałam żadnym tłuszczem - ciastka same w sobie są tłuste i nie przywierają.
Pieczemy w 190 stopniach 15 minut - do zarumieniania. Ciasteczka są przepyszne z gorącym mlekiem!