Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, mocno mleczne ciasteczka. Pyszne i bardzo ładnie się prezentują
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2300
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3344
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1402
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2140
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2300
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3344
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1402
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2140
Składniki
Wszystkie składniki (oprócz kakao) mieszamy i długo zagniatamy. Ciasto powinno być dość zwarte i odchodzić od rąk. Dzielimy na pół i do jednej połówki dodajemy kakao. Znów wyrabiamy. Wstawiamy do lodówki na 30 minut
Ciasta wałkujemy na ok 4mm grubości.
Układamy jedno ciasto na drugim i lekko dociskamy. Rolujemy w wałek.
Z wałka odcinamy plasterki ciasta. Można je lekko uklepać.
Ciastka wykładamy na blaszkę. Nie smarowałam żadnym tłuszczem - ciastka same w sobie są tłuste i nie przywierają.
Pieczemy w 190 stopniach 15 minut - do zarumieniania. Ciasteczka są przepyszne z gorącym mlekiem!